TCCA: “2015 wordt ‘een cruciaal jaar’ voor kritische communicatie”

verbindingLTE, Nieuws, Tetra

Phil-Kidner,-CEO,-TETRA-Association

Dit jaar wordt een cruciaal jaar voor het gebruik van Tetra. Dat zegt Phil Kidner, CEO van de TCCA, de TETRA en Critical Communications Association. Hij verwacht dat LTE nog niet klaar is voor missie-kritische oplossingen.

TETRA heeft haar eigen spectrum. Dit zorgt er voor dat de politie, brandweer en ambulance-bestuurders niet hoeven te vechten met Facebook-gebruikers voor communicatie capaciteit. De vraag is of dit ook het geval zal zijn voor LTE. De gestage vooruitgang van de LTE-standaard betekent dat de technologie waarschijnlijk klaar is over tien jaar om hybride kritische communicatienetwerken te ondersteunen. De beslissingen die zullen worden genomen op het World Radio Communications Conference in november zal de effectiviteit van netwerken voor nood- en hulpdiensten beinvloeden. Afzonderlijke regeringen zullen moeten beslissen of ze voor of tegen speciale LTE spectrum of oplossingen voor bedrijfskritische communicatie zijn.
“Dit is een cruciaal jaar, waar de toezichthouders beslissen of de hulpdiensten moeten blijven werken met TETRA of dat de LTE-standaard klaar is om bedrijfskritische applicaties te ondersteunen,” zegt Phil Kidner, CEO van de TCCA.
“TETRA-netwerken bieden ongeëvenaarde beschikbaarheid, flexibiliteit en efficiëntie voor hun gebruikers. Veel overheden zijn van plan om te blijven investeren in hun bestaande TETRA-netwerken. Die vullen ze aan met niet-kritieke breedbanddatadiensten met behulp van LTE. Dit is echter zonder gegarandeerde beschikbaarheid,”
Hoewel het werk van de LTE-standaard om bedrijfskritische gebruikers te ondersteunen gestaag vordert (zeker met de oprichting van de nieuwe speciale SA6 werkgroep binnen 3GPP), toch zal het wereldwijde TETRA gebruik blijft groeien. Onderzoeksbureau IHS voorspelt een stijging van zeven procent in 2018.
“Europa zal de belangrijkste regio voor TETRA blijven”, zegt Thomas Lynch, Associate Director, Critical Communications, IHS Technology. “Echter, Noord-Amerika is een grote potentiële markt voor TETRA als de penetratie van de standaard in commerciële sectoren als transport toeneemt.”

verbindingTCCA: “2015 wordt ‘een cruciaal jaar’ voor kritische communicatie”