Test- en meetbedrijf C.N. Rood neemt branchegenoot T&M Systems over

verbindingAlgemeen

cnrood

C.N. Rood, leverancier van kennis en oplossingen op het gebied van test- en meetapparatuur, maakt bekend dat het per 24 juli 2015 T&M Systems heeft overgenomen. Met de overname breidt C.N. Rood fors uit in zijn marktpositie en kan het bedrijf zijn klanten een nog completer aanbod aan producten en merken bieden.

Ivo Kauffmann, CEO van C.N. Rood: “Voor C.N. Rood en zijn principalen en klanten, betekent de overname een flinke uitbreiding van de mogelijkheden. C.N. Rood wordt hiermee de grootste onafhankelijke leverancier van test- en meetapparatuur in de Benelux. C.N. Rood en T&M Systems zijn complementair: elk bedrijf op zich heeft een sterke marktpositie in de Benelux, maar met andere klanten, andere producten en andere leveranciers. Via de overname krijgt C.N. Rood toegang tot voor ons nieuwe markten, zoals security, defensie, openbaar vervoer en PCB-productie. Ik verwacht dat tussen beide bedrijven kruisbestuiving ontstaat. Zo kunnen wij onze service- en supportverlening uitbreiden met de kennis en ervaring van T&M Systems. Service, support en klantspecifieke productontwikkeling zijn en blijven nu eenmaal punten waarop wij ons onderscheiden.”

 

Completering

Met de overname is de continuïteit van de dienstverlening van T&M Systems op de langere termijn gewaarborgd. T&M Systems is een financieel gezond bedrijf met zeer ervaren medewerkers. De huidige directeur-eigenaar Martin van den Brandt (67) wilde echter een stap terug zetten. Door de overname kan dat. “Voor mij waren bij de overdracht van mijn bedrijf twee dingen heel belangrijk”, zegt Van den Brandt, “continuïteit voor de dienstverlening en de medewerkers. Bij C.N. Rood, waar ik ooit in 1977 mijn loopbaan begon, is dat mogelijk. Zij begrijpen de business en zijn een betrouwbare partij.”

Van den Brandt blijft tot het einde van 2015 betrokken om de overdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen. De medewerkers van T&M Systems komen in dienst van C.N. Rood. De volledige integratie van T&M Systems in C.N. Rood zal aan het einde van het jaar compleet zijn.

Ivo Kauffmann: “C.N. Rood is groot geworden door langdurige relaties aan te gaan met zowel klanten als leveranciers en continu op zoek te zijn naar innovatieve technologie. Deze overname past in dat beleid, omdat we door completering van ons aanbod nog meer klanten een technologische voorsprong kunnen bieden. Door onze krachten te bundelen zetten wij een grote stap voorwaarts in ons streven om altijd voorop te lopen op de Benelux-markt.”

C.N. Rood, met vestigingen in Nederland (Zoetermeer) en België (Zellik), biedt kennis en oplossingen voor overheid, wetenschap, onderwijs en industriële organisaties in de Benelux. Het spectrum van oplossingen varieert van communicatie-testapparatuur en algemene test- en meetinstrumenten tot apparatuur voor logistieke automatisering, aangevuld met consultancy, training en turnkey-oplossingen.

verbindingTest- en meetbedrijf C.N. Rood neemt branchegenoot T&M Systems over