Toch weer gedoe rond portofoon-tender ARC2: K&H spant kort geding aan

verbindingAlgemeen

Het blijft lastig voor de politie om nieuwe portofoons aan te schaffen. Even leek het er op dat de eerste portofoons door Abiom konden worden geleverd, maar Koning & Hartman maakt bezwaar tegen de gunning. Op 24 oktober om 10 uur ’s ochtends speelt het kort geding.

 

Abiom leek met haar Sepura-toestellen met de buit er vandoor te gaan. Het gaat om de eerste gunning van 12.000 portofoons uit het raamcontract voor 36.000 portofoons en 10.000 mobilofoons. Daarvoor waren Lumidee, Abiom, AEG Tranzcom, 2Way, Vanderkooij (VDK) en Koning & Hartman geselecteerd.

Bedrijven die binnen het raamcontract vielen, mochten op elk van de zes kavels – die in de loop van 2017 en 2018 uitgegeven worden – inschrijven. Zo zullen er drie ‘batches’ komen voor twaalfduizend portofoons, in september dit jaar, maart en september volgend jaar.

Het kort geding is extra saillint, aangezien de aanbesteding van de portofoons van de politie een hele lange geschiedenis kent. Al sinds 2013 is deze tender in de maak en in begin 2014 kwam de eerste versie van de uitvraag uit. Over de strekking van het kort geding wil de politie noch Koning & Hartman inhoudelijk reageren. “Door de politie worden over lopende aanbestedings – en inkooptrajecten geen mededelingen gedaan anders dan aan de betrokken leveranciers”, meldt een woordvoerder van de politie. “Het is voor ons te doen gebruikelijk dat we rond tendertrajecten geen informatie naar buiten brengen”, meldt een medewerker van Koning & Hartman.

verbindingToch weer gedoe rond portofoon-tender ARC2: K&H spant kort geding aan