VDL Groep neemt Kaal Masten over

verbindingAlgemeen

VDL Groep heeft Kaal Masten uit Oss overgenomen. Alle ongeveer 125 medewerkers (115 fte) van Kaal Masten zijn onderdeel van de overname. Het bedrag dat met de overeenkomst is gemoeid, wordt niet bekendgemaakt.

 

Kaal Masten ontwerpt, produceert en plaatst kwalitatief hoogwaardige masten in binnen- en buitenland. Het productportfolio is zeer divers: van verlichtingsmasten, afspanmasten voor bovenleidingen, zendmasten, cameramasten tot masten ten behoeve van snelwegreclame en andere reclamezuilen.

Het bedrijf beschikt over expertise in verschillende disciplines: van ontwerp tot en met productie, van coating tot en met het transporteren van masten en van plaatsing tot en met inspectie van de mast. Kaal Masten heeft in 2016 een jaaromzet geboekt van 19 miljoen euro. “Kaal Masten is een mooie aanvulling op het portfolio van VDL Groep”, stelt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep. “We voorzien synergievoordelen met andere VDL-bedrijven. Bijvoorbeeld met VDL KTI in Mol (België) dat is gespecialiseerd in hoogspanningsmasten.”

VDL Groep heeft Ger Stappers (57) benoemd tot directeur van Kaal Masten. Stappers is afkomstig van VDL Parree in Sevenum. Daar heeft hij 28 jaar gewerkt. De afgelopen 17 jaar is Ger Stappers bedrijfsdirecteur geweest bij de specialist op het gebied van hoogwaardige metaal- en kunststofcombinaties dat in 1993 is overgenomen door VDL Groep. VDL Groep gaat Kaal Masten onderbrengen bij de divisie Toeleveringen.

verbindingVDL Groep neemt Kaal Masten over