Verbindingen SAIL 2015 in orde

verbindingAlgemeen

sail

Agentschap Telecom controleerde en coördineerde tijdens
SAIL Amsterdam 2015 onder andere marifoongebruik, veiligheidsverbindingen en vergunningen voor frequentiegebruik door media. Het meest prestigieuze nautische evenement ter wereld verliep zonder grote incidenten.

Waar veel frequentiegebruikers in een relatief klein gebied zijn, is de kans op storing in en de impact op de ether groot. Daarom waarborgt Agentschap Telecom de continuïteit en beschikbaarheid van verschillende communicatiemiddelen, zoals marifoons en mediaverbindingen. Bij dit grootschalige maritieme evenement was Agentschap Telecom dan ook aanwezig.

Marifoons
De toezichthouders van het agentschap hebben op alle SAIL-dagen de scheepvaart naar en van Amsterdam gecontroleerd. Zo keken zij of de marifoonkanalen goed gebruikt werden, of er storingen waren en of iedereen de marifoon gebruikte waarvoor deze dient. Buiten twee serieuze storingen verliep alles rustig, gezien de hoeveelheid schepen.

Tevens hield Agentschap Telecom maritiem toezicht op onder andere Automatic Transmitted Identification Signal (ATIS) en Automatic Identification System (AIS). Tientallen schippers die zich niet aan de regels hiervoor hielden, werden aangesproken en/of kregen een boete aangezegd

Media
Naast het maritieme verkeer controleerde Agentschap Telecom ook media die bij SAIL live-uitzendingen verzorgden. Frequentievergunningen waren in orde en alle verbindingen hebben naar tevredenheid gewerkt.

verbindingVerbindingen SAIL 2015 in orde