Vernieuwde meldkamerapplicatie, portofoons en antennesysteem voor gemeente Den Haag

verbindingAlgemeen

Het Interne Dienstencentrum van de gemeente Den Haag heeft Flash Private Mobile Networks onlangs de opdracht gegeven om haar verouderde antennesysteem te vernieuwen en haar Kenwood NEXEDGE portofoons te vervangen door Motorola MOTOTRBO portofoons.

 

De beveiliging van de gemeente Den Haag wordt gecoördineerd vanuit een centrale meldkamer die 24/7 bemand is. Vanuit deze meldkamer worden de beveiligers en BHV coördinatoren aangestuurd en vindt de alarmopvolging voor 150 panden in de stad plaats. Eldert Bakker, Teamleider Beveiliging en Veiligheid bij de gemeente Den Haag: “We hebben zo’n 150 portofoons in het veld op 12 locaties. Wij hebben gekozen voor DMR portofoons, omdat wij steeds vaker behoefte hebben aan meer gesprekscapaciteit.”

Daarnaast gaat Flash de nieuwe versie van de meldkamerapplicatie Flash Smart Control installeren. Met Flash Smart Control zijn het portofoon- en pagersysteem van de gemeente Den Haag geïntegreerd in één communicatiesysteem. Het biedt de mogelijkheid om spraak- en tekstberichten te versturen naar (specifieke) portofoons en automatische alarmen van de portofoons te versturen naar de meldkamer. Interne brandmeldingen worden vanuit Flash Smart Control bovendien direct verstuurd naar de beveiligers en bedrijfshulpverleners. Bakker: “Flash Smart Control is betrouwbaar en heel eenvoudig te bedienen. Iedereen is er meteen in thuis.”

verbindingVernieuwde meldkamerapplicatie, portofoons en antennesysteem voor gemeente Den Haag