VINCI Energies Belgium neemt AEG Tranzcom over

verbindingAlgemeen

18aa27c

VINCI Energies Belgium heeft AEG Tranzcom overgenomen. Per 1 juli is het van oorsprong Anderlechtse bedrijf onderdeel van VINCI Energies Belgium.

 

AEG Belgium NV (AEG TranzCom) uit Anderlecht, met bijkomende vestigingen in Frankrijk en Nederland, werd in 1996 opgericht na een LMBO van AEG. AEG TranzCom levert oplossingen voor Telecommunicatie en is tevens een systeemprovider voor laag-en middenspanning. Met de meer dan 100 medewerkers, werkzaam binnen de departementen ‘Telecommunication’ en ‘Energy Distribution’, realiseert het bedrijf een omzet van €39 miljoen.
“De uitgebreide expertise van AEG TranzCom en de technische know how en het internationale karakter van VINCI Energies biedt ons opportuniteiten om onze business nog verder uit te bouwen”, stellen Vincent Pirson en Alain Margerin, de huidige aandeelhouders, die in de hoedanigheid van Algemeen Directeur de operationele leiding van het bedrijf zullen verderzetten.

Complementair
VINCI SA is een Frans bouwbedrijf. Het werd in 1899 opgericht door de ingenieurs Alexandre Giros en Louis Loucheur als de Société Générale d’Entreprises (SGE). In 2000 werd de naam gewijzigd in VINCI. Door de overname van GTM in datzelfde jaar, is VINCI nu het grootste bouwbedrijf ter wereld. VINCI bestaat uit de onderdelen VINCI Concessions, VINCI Energies, Eurovia en VINCI Construction.
VINCI Energies Belgium heeft als objectief een duurzame relatie met haar klanten op te bouwen en op basis van haar gecombineerde expertise een innovatieve en betrouwbare partner te zijn in de gebieden waarin zij reeds actief is.
“AEG TranzCom is actief in alle sectoren waarin wij ook aanwezig zijn, maar met oplossingen die complementair zijn aan de onze. Deze overname laat ons toe om onze technische knowhow te verhogen en zo een toegevoegde waarde te betekenen in de Telecom- en Energiesector”, verduidelijkt Frédéric Mayné, Algemeen Directeur van de divisie Infra bij VINCI Energies Belgium.
AEG Belgium NV zal als aparte, autonome vennootschap blijven opereren binnen de divisie Infra. “Het verwerven van bijkomende en complementaire competenties kadert in de groeistrategie van onze groep. VINCI Energies, één van de belangrijke spelers in de industrie- en gebouwensector in België, versterkt met deze overname ook haar positie in de infrastructuur- en telecomsector”, zegt Marc Lemaire, Managing Director van VINCI Energies Belgium.

verbindingVINCI Energies Belgium neemt AEG Tranzcom over