Vodafone introduceert PTT- en Lone Worker Protect-diensten

verbindingAlgemeen

Vodafone introduceert Push To Talk en Lone Worker Protect, twee diensten die de communicatie en veiligheid bij risicovol werk verbeteren. De clouddienst Push To Talk, mede mogelijk gemaakt door Ericsson en Kodiak en gekoppeld aan Vodafone’s 3G- of 4G-netwerk, biedt de voordelen van een mobiele telefoon en een portofoon in één, aldus de telecomprovider.

Met behulp van extra software beschikken bedrijven met Push To Talk over een meldkamerapplicatie, inclusief een overzicht van gps-posities en status van collega’s. De volledige carrier-grade dienst werkt via een app op iOS- en Android-toestellen. Daarnaast heeft Vodafone’s Sonim XP7-toestel standaard al een PTT-knop.

Naast Push To Talk introduceert Vodafone Lone Worker Protect, in combinatie met Sonim-smartphones. Wanneer een bouwvakker bijvoorbeeld buiten bewustzijn raakt en niet binnen een bepaalde tijd op de timer reageert, stuurt Lone Worker Protect een signaal naar collega’s, de alarmcentrale en andere hulpdiensten. De telefoon is voorzien van speciale software met geavanceerde gps, een lange baterijlevensduur en geïntegreerde man down-sensoren die schokken, vallen, kantelingen, zero gravity, vertraging, versnelling en ‘geen beweging’ detecteren. Automatisch volgt direct een melding aan de alarmcentrale door het versturen van de gps-positie van de gebruiker.

“Met Lone Worker Protect en Push To Talk zorgen we voor meer veiligheid en betere communicatie op de werkvloer. Risico’s volledig uitbannen kan helaas niet, maar we kunnen de impact ervan wel aanzienlijk verminderen’’, aldus Alexander Saul, directeur zakelijke markt bij Vodafone Nederland.

verbindingVodafone introduceert PTT- en Lone Worker Protect-diensten