Vraag naar Tetra-terminals blijft stijgen

verbindingAlgemeen

Het aantal Tetra-terminals blijft gestaag groeien. Dat blijkt uit het nieuwe IHS Markit Technology-rapport over de vraag naar Tetra-toestellen. De toename van de vraag wordt geleid door de industriële gebruikersverticaal, waar een toename van acht procent wordt voorspeld tot 2023. Andere markten met een verwachte groei van meer dan vijf procent zijn onder meer Transport en nutsbedrijven, terwijl de markt voor openbare veiligheid naar verwachting groeit met meer dan vier procent in de 12 maanden tot december 2020.

 

Per regio leidt de Noord-Amerikaanse markt met bijna 15 procent toename van de geïnstalleerde actieve radio’s tot 2023, waarbij Latijns-Amerika een groei van bijna zes procent laat zien in hetzelfde tijdschema, en Azië op weg is naar vijf procent. Er wordt voorspeld dat de groei in Europa minder is, maar nog steeds in stijgende lijn, rekening houdend met de verwachte oplevering van zowel hybride als breedbandterminals in de komende jaren, terwijl het Midden-Oosten en Afrika de gestage groei handhaven die de regio sinds 2015 heeft doorgemaakt.

De geïnstalleerde basis van dual-mode Tetra-/LTE-terminals zal naar verwachting met meer dan 100 procent groeien tot 2023, een toename die alom wordt verwacht als kritieke breedbandnetwerken opkomen, maar dat komt neer op minder dan 100.000 terminals die in de komende drie jaar in totaal worden verwacht.

 

Opkomst

“Beveiligde missiekritieke spraakcommunicatie in combinatie met push-to-talk-mogelijkheden via meerdere media, waaronder smartphones, tablets en desktopcomputers, is de behoefte van vandaag geworden voor effectieve openbare veiligheid en hulpdiensten”, aldus Ramya Balakrishnan, Senior Research Analyst, IHS Markit Technology. “Dat gezegd hebbende, is Tetra zeker een van de meest dominante technologieën in het domein van de openbare veiligheid, met enorme opfrisbeurten in volwassen markten. Tetra wint ook momentum in andere verticale sectoren, waaronder transport en nutsbedrijven, met zijn nieuwe eerste van het soort implementaties in de opkomende en ontwikkelingslanden. ”

“Zelfs met de verwachte opkomst van kritieke breedbanddiensten, blijkt uit dit uitgebreide rapport dat Tetra nog steeds wordt gezien als een essentiële missiekritieke technologie, niet alleen voor het onderhouden van bestaande netwerken, maar ook voor belangrijke nieuwe contracten,” zei Francesco Pasquali, voorzitter van TCCA’s TETRA Industry Group.

“We blijven een gestage stroom van Tetra-contractaankondigingen zien van onze leden over de hele wereld, dus het is duidelijk dat de markt bloeit”, zegt Tony Gray, TCCA Chief Executive. “We zijn daarom verheugd om onafhankelijke verificatie van IHS Markit te zien dat TETRA de sterke basis blijft voor kritische communicatie. Het is met name interessant om de voorspelde groei te zien in Noord-Amerika, waar Tetra pas de laatste paar jaar aanwezig is – dit succes getuigt van de vooruitziende blik van de bedrijven die het initiatief hebben genomen op de Amerikaanse en Canadese markten. “

verbindingVraag naar Tetra-terminals blijft stijgen