Waterschap Rivierenland kiest voor netcentrisch werken ondersteund door LCMS

verbindingAlgemeen

Overeenkomst Waterschap Rivierenland en IFV

Vorige week hebben Waterschap Rivierenland en het IFV een overeenkomst gesloten waarin is vastgelegd dat het waterschap bij calamiteiten gebruikmaakt van het Landelijk Crisis Management Systeem-Water (LCMS-W) om calamiteiten sneller en beter te bestrijden.

Bij calamiteiten is snel optreden op basis van actuele, gedeelde informatie van het grootste belang, omdat daarmee erger kan worden voorkomen. Het Landelijk Crisis Management Systeem-Water (LCMS-W) is de software die deze manier van werken – netcentrisch werken – mogelijk maakt. Het IFV is eigenaar van LCMS-W, beheert het systeem en leidt de gebruikers ervan op.

LCMS-W draait op een afgeschermde website die toegankelijk is voor het waterschap en zijn netwerkpartners (andere waterschappen, veiligheidsregio, gemeenten) die bij de bestrijding van de calamiteit zijn betrokken. Zo kan het waterschap zo snel mogelijk actuele informatie delen met die partners.

Het waterschap heeft de afgelopen zomer tijdens calamiteiten al kunnen proefdraaien met LCMS-W. De ervaringen zijn erg positief. De overeenkomst tussen het IFV en het waterschap betreft voorlopig een periode van vier jaar.

verbindingWaterschap Rivierenland kiest voor netcentrisch werken ondersteund door LCMS