Website Kwartiermakersorganisatie Landelijke Meldkamerorgansitie (KLMO) live

verbindingNieuws

Schermafbeelding 2015-02-12 om 23.08.35

De Kwartiermakersorganisatie Landelijke Meldkamerorganisatie (KLMO) is vandaag live gegaan. Op deze site vind je meer informatie over hoe de KLMO één landelijke meldkamerorganisatie gaan bouwen met maximaal tien meldkamerlocaties. Efficiënt, kwalitatief hoogwaardig en effectief.

“Samen met de disciplines op de meldkamer willen we  de burger in nood helpen met een snelle aanname van de melding en een effectieve inzet en coördinatie van de hulpverlening. Nu en in de toekomst. Want de meldkamers moeten klaar zijn voor nieuwe technologische en maatschappelijke ontwikkelingen”, zegt Jill Wilkinson, de kwartiermaker LMO. “Burgers in nood moeten er altijd en overal op kunnen rekenen dat zij hulp krijgen als ze 112 bellen. Wij moeten ervoor zorgen dat we 24/7 bereikbaar zijn. In de transitie staat de burger dan ook centraal.

Transitie

“Met de transitie naar de LMO gaat er veel veranderen.  We streven naar een betere hulpverlening voor de burger, onder andere door de melder zoveel mogelijk in het eerste contact te helpen (multi-intake), opgeschaalde locaties, standaardisering van werkwijzen en protocollen,  verbeterde fallback en uitwijk, vernieuwing van ICT middelen , nog betere samenwerking, , …. Het zijn behoorlijke veranderingen die we met alle partijen in het meldkamerdomein gaan realiseren.En er zijn veel partijen bij betrokken. Meldkamers, ministeries, veiligheidsregio’s, politie, brandweer, ambulance, marechaussee en ook vakbonden. Vanuit de kwartiermakersorganisatie LMO zorgen deze partijen voor een succesvolle transitie in nauwe samenwerking met onze partners. Via deze website kan iedereen zelf de ontwikkelingen volgen. Je vindt  op de site meer informatie over de meldkamerlocaties en regionale samenvoegingen, de transitie, de samenwerkende partijen en de kwartiermakersorganisatie LMO. Maar ook over inhoudelijke ontwikkelingen ten aanzien van personeel en organisatie, huisvesting en ICT en de diensten & producten van de Landelijke Meldkamerorganisatie.

 

verbindingWebsite Kwartiermakersorganisatie Landelijke Meldkamerorgansitie (KLMO) live