Weer nieuwe richting voor SAIT

verbindingAlgemeen

SAIT

SAIT Nederland slaat weer een nieuwe koers in. Directeur Hans Elfrink moet het veld ruimen voor Ron Bours van 2Invision. SAIT moet service-aanbieder worden, onder de vlag van het Belgische Crescent.

 

Hans Elfrink leek de zaken redelijk op orde te hebben bij SAIT Nederland. De directeur werd ingevlogen na een reorganisatie om het technologie-bedrijf weer op de rails te krijgen. Grotere ontwikkelingen bij de Belgische eigenaars veranderen echter alles.

Terug naar juli 2015. Hans Elfrink trad net aan en bemerkte een ‘hernieuwde trots’. In Verbinding zei hij toen: “SAIT Nederland was wellicht eerder wat in zichzelf gekeerd. Misschien ook wel door al die veranderingen van de laatste jaren. Er is veel onrust geweest en de koers is een aantal keer veranderd. Dat heeft er ook voor gezorgd dat de flexibiliteit van ons bedrijf er hoog is. We hebben gekeken naar waar we goed in zijn. Dat is techniek. En we laten een klant niet stikken. Dat is waarop we verder bouwen.”

 

Van Zele

Drie jaar later is de wereld van SAIT Nederland volledig anders. Elfrink is ontslagen, sleutelfiguren als Jan van der Meij moesten vertrekken. Een revolutie? Vanuit Belgie worden de veranderingen georkestreerd. Belangrijk is de teloorgang van Option. Dit voormalige pareltje van de Belgische IT begon ruim dertig jaar geleden als modemspecialist. Het bedrijf kon de concurrentie met China niet aan. Option probeerde zich nog wel om te vormen tot IoT- en m2m-specialist, maar behaalde nooit meer het succes van vroeger.

Eind vorig jaar nam Eric Van Zele Option over. Van Zele staat bij onze zuiderburen bekend als bedrijvendokter. In 2000 werd hij CEO van ICT-bedrijf Telindus. Bij transformatorengroep Pauwels voerde hij later een grondige sanering door en deed hij zijn eerste ervaring op als crisismanager. In 2009 werd hij aangezocht door Barco om CEO te worden. Dat bedrijf redde hij en hij werd door het Vlaams financieel-economisch weekblad Trends uitgeroepen tot manager van het jaar.

 

Meer lezen? In de nieuwe Verbinding staat het volledige artikel. Vanaf maandag 14 mei in Verbinding 2 uit.

 

verbindingWeer nieuwe richting voor SAIT