Weer uitstel uitspraak IBARC

verbindingc2000, IBARC, Nieuws, Tetra

ibarc

De rechters hebben de uitspraak in de IBARC-zaak weer aangehouden. Ze verwachten op 6 januari een uitspraak te kunnen doen. Dit bevestigt een woordvoerder van het Hof in Den Bosch, waar het hoger beroep zich afspeelde.

 

In de IBARC zaak van JVC/Kenwood (en Abiom/Sepura) versus de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant gaat het om de levering van portofonie aan diverse veiligheidsregio’s. Eind mei oordeelde de rechter dat de aanbesteding van perceel 1, wat betreft objectportofoons, niet mocht doorgaan. Perceel 2 (Perceel 2a en 2b: Tetra C2000 mobilofoons(a) en bedienterminal daarvoor(b)) mocht wel doorgang vinden, net als perceel 4. Perceel 4 betrof Tetra C2000-portofoons. De fout in het dictum heeft verregaande consequenties voor het eerdere oordeel. De rechter past daarom het eerdere oordeel aan. Perceel 1, wat zou moeten worden gestaakt, hoeft nu niet meer te worden gestaakt. Perceel 2A en 2B, die eerder gewoon mochten doorgaan, moeten nu worden gestaakt. Het oordeel over perceel 4 blijft hetzelfde, die mag doorgaan.

De rechter heeft daarna het eerdere vonnis gewijzigd. Dit naar aanleiding van fouten in het eerdere vonnis. Als gevolg hiervan gaat perceel 1 wel door en perceel 2A en 2B niet, in tegenstelling tot een eerder vonnis. Aanleiding is een fout in het dictum, het deel van een vonnis dat de eigenlijke uitspraak inhoudt. Na een overweging over de aanschaf van portofoons wordt in het dictum vervolgens een beslissing gegeven over mobilofoons.

verbindingWeer uitstel uitspraak IBARC