Wereld Radiocommunicatie Conferentie 2015 van start

verbindingAlgemeen

 

Van 2 – 27 november vindt in Genève de Wereld Radiocommunicatie Conferentie 2015 plaats. Tijdens deze conferentie afspraken gemaakt over de verdeling van het internationale frequentiespectrum. Verbinding zal deze maand over de Conferentie berichten.

 

Eens in de vier jaar vindt in Genève de Wereld Radiocommunicatie Conferentie (WRC) plaats. Tijdens deze internationale, gerenommeerde conferentie overleggen de lidstaten van de Internationale Telecommunicatie Unie met elkaar over de verdeling en bestemming van frequenties. Dit is nodig omdat er meer belangstellenden dan frequenties zijn. De internationale belangen zijn groot. Agentschap Telecom behartigt de belangen van Nederland.

Het centrale thema dit jaar is: de toekomstige bestemming van frequenties in de ether. Tijdens deze conferentie staan de volgende thema’s op de agenda: mobiele communicatie, satellietcommunicatie, omroep, wetenschappelijk spectrumgebruik, astronomie, extra spectrum voor onbemande vliegtuigen en AIS. AIS is een wereldwijd systeem voor het automatisch identificeren en volgen van het scheepvaartverkeer.

De Nederlandse delegatie bestaat uit zestien mensen. Naast experts van Agentschap Telecom gaan er ook vertegenwoordigers mee van diverse Nederlandse belangenverenigingen, het bedrijfsleven en de ministeries van Economische Zaken en Defensie.

verbindingWereld Radiocommunicatie Conferentie 2015 van start