WiMo koopt Ultrabeam

verbindingAlgemeen

WiMo, de grootste aanbieder van amateurradioproducten in Duitsland, neemt de Italiaanse antennefabrikant Ultrabeam over.

 

Ultrabeam produceert al meer dan 10 jaar elektrisch verstelbare richtbare antennes voor de korte golf. De antennes worden internationaal gebruikt door radioamateurs en commerciële radiodiensten voor wereldwijde spraak- en gegevensverbindingen.

WiMo zal de productie van de Ultrabeam-antennes voortzetten met de bestaande gereedschappen en ontwerpdocumenten. Het assortiment zal grotendeels ongewijzigd blijven. In een training van meerdere dagen zullen de medewerkers van Ultrabeam de WiMo-medewerkers kennis laten maken met de kenmerken van de productie van de antennes. De productie gaat in december 2017 van Villanova naar Herxheim.

Volkmar Junge: “Met deze overname zetten we voor de lange termijn koers naar WiMo. De groei van het bedrijf is de afgelopen jaren traag en gestaag gegaan, nu zetten we een grote stap voorwaarts. Door productie en verkoop te bundelen zullen we in staat zijn om plan de productie veel beter en verkort doorlooptijden. ”

Naast productie, zal WiMo de verkoop en distributie van Ultrabeam-antennes afhandelen, ook internationaal. Alleen in Italië zal een lokaal verkoopteam bestaande en nieuwe klanten in het land blijven bedienen (antennahub.it).

Vanwege de verhuizing van Italië naar Duitsland zal de productie aan het begin van 2018 worden onderbroken. Antennes die in Duitsland worden gefabriceerd, zijn beschikbaar vanaf het einde van het eerste kwartaal van 2018.

verbindingWiMo koopt Ultrabeam