Zenitel publiceert stabiele omzetcijfers en ziet verbetering over eerste helft van 2016

verbindingAlgemeen

De Noorse aanbieder van MCC-oplossingen Zenitel heeft in de eerste zes maanden van dit kalenderjaar een hogere nettowinst geboekt dan in het eerste half jaar van 2015. De omzet die het bedrijf maakt met het leveren van MCC-diensten aan de olie- en gasindustrie staat weliswaar fors onder druk, maar door slimme investeringen in andere markten wordt dit grotendeels gecompenseerd.

In het eerste half jaar van 2016 boekte Zenitel een omzet van ruim 34 miljoen euro, wat ongeveer in lijn is met de omzet een jaar eerder. De omzet uit opdrachten in de olie- en gasmarkt liep terug, maar die terugloop is grotendeels gecompenseerd door de levering van communicatiesystemen in de veiligheidssector. De EBITDA (een ‘maatstaf’ voor de gerealiseerde brutowinst vóór aftrek van kosten) van Zenitel was in de eerste zes maanden met 2,4 miljoen euro meer dan de helft hoger dan in dezelfde periode in 2015. Ook de nettowinst is gegroeid, van 800.000 euro in de eerste helft van 2015 naar 1,1 miljoen euro in de eerste helft van het huidige kalenderjaar.
Naar eigen zeggen focust het bedrijf zich `op meerdere markten´ en verwacht het daardoor dat het resultaat over het hele kalenderjaar in lijn zal zijn met die van vorig jaar, ondanks de genoemde terugloop in de olie- en gasindustrie .

verbindingZenitel publiceert stabiele omzetcijfers en ziet verbetering over eerste helft van 2016