Zonnepanelen storen C2000

verbindingAlgemeen

Zonnepanelen storen het netwerk voor nooddiensten C2000. Vanwege die storing zijn op last van het Agentschap Telecom 252 zonnepanelen op het dak van het Haagse congrescentrum World Forum voor drie weken afgesloten, meldt De Volkskrant.

 

In het congrescentrum wordt begin juni de driedaagse ondernemerstop GES 2019 gehouden, met op de sprekerslijst mensen als presidentsdochter en -adviseur Ivanka Trump, premier Rutte, minister Sigrid Kaag, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en prins Constantijn. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima verzorgen de opening. GES staat voor Global Entrepreneurship Summit.

Daarom is op het dak van het naburige Novotel speciaal voor deze gelegenheid een C2000-zender geïnstalleerd. Maar de zonnepanelen op het dak van het congresgebouw World Forum stoorden die zender. Daarop kreeg de exploitant van de zonnepanelen, een coöperatie van 48 bewoners uit de buurt, opdracht om de panelen tijdelijk uit te schakelen. Niet alleen C2000 heeft er last van, maar ook tv’s, portofoons, apparatuur van radioamateurs en elektronische deuropeners.

[beeld wikipedia/ Beireke1]
verbindingZonnepanelen storen C2000